Friday 15 January 2010

must you go?


Tον είδα πρώτη φορά σ'ένα δωμάτιο γεμάτο κόσμο. Δεν ανταλλάξαμε κουβέντα όλο το βράδυ. Μόνο την ώρα που έφευγα, με πλησίασε και μου είπε: "Πρέπει να φύγεις;" "Δεν είνα απόλυτα απαραίτητο" απάντησα. Φύγαμε μαζί αργότερα και πήγαμε σπίτι μου. Έφυγε στις 6 το πρωί...

Ένα χρόνο μετά το θάνατο του Harold Pinter η γυναίκα του Lady Antonia Fraser δημοσιεύει τα ημερολόγια της, που περιγράφουν την ερωτική τους ιστορία για 33 χρόνια, σ'ένα βιβλίο με τον τίτλο Must you go?

Έχουμε πάει με το Jason και την Olivia για φαγητό στο Zuma κι εκτός από το συνηθισμένο crowd από Ρωσίδες με Balmain και Louboutin που έτσι κι αλλιώς δεν τρώνε(liquid lunches only,darling) βλέπω ένα ζευγάρι απέναντι που είναι τόσο ερωτευμένο, που δεν μπορούν να μην αγγίζονται. Και σκέφτομαι ότι όταν δυο άνθρωποι αγαπιούνται, είτε είναι τέρατα της διαννόησης και Νobel prize winners είτε εγώ κι εσύ, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο μελό. Γιατί αυτό που βλέπεις στο βιβλίο είναι η καθημερινότητα 2 πολύ διαφορετικών ανθρώπων που αγαπήθηκαν πολύ. Το βιβλίο δεν έχει τίποτα σημαντικό να πει, αλλά είναι εξαιρετικά συγκινητικό στην απλότητά του και ίσως το συμπέρασμα είναι ένα: ότι άνθρωποι από διαφορετικούς κόσμους όταν ερωτεύονται φτιάχνουν το δικό τους κόσμο...
Το ζευγάρι στο Zuma έφυγε βιαστικά χωρίς να τελειώσει το φαγητό του και κανονικά εδώ θα έλεγα κάτι για μένα αλλά θα ακύρωνε το cynical, sarcastic and lonely στον υπότιτλο του blog.

18 comments:

  1. ..μόλις τώρα πρόσεξα τον τίτλο..Υπάρχει καιρό εκεί;;.. Όλα αυτά είσαι εσύ; Μια χαρά! :)

    ReplyDelete
  2. ο κυνισμος ειναι ισως μια μορφη αυτοπροστασιας ρομαντικων, ιδεαλιστων ανθρωπων. :-)

    ReplyDelete
  3. Χτες χρειαστηκε να μεινω μεχρι πολυ αργα στο νοσοκομειο για δικο μου ανθρωπο. Στο διπλα κρεβατι ηταν ενας ηλικιωμενος που τον φροντιζε η γυναικα του και αυτη της ιδιας ηλικιας. Το βραδυ ξαπλωσε διπλα του.(πόδια- μουρη , πόδια- μουρη). Κινιοταν παραλληλα. Ηταν σα μωρα. Μεσα σε μια αυρα. κΙ οταν μιλουσαν για το πιο απλο πραγμα το εννιωθες αυτο το "κατι"
    ..........
    ενιγουεϊ μπορεις να σβυσεις τον υποτιτλο σου για μια μερα και να γραψεις το κατι σου.

    ReplyDelete
  4. "Αυτό" δεν είναι μελό.
    "Αυτό" είναι το "κάτι"!

    ReplyDelete
  5. Χμμμμ... Εγώ λοιπόν θα επιλέξω όπως πάντα αυτά που νοιώθω ότι με άγγιξαν... Το sarcastic, το different και το real... Και θα μπορούσα να προσθέσω και μερικά ακόμα που μου έρχονται πρόχειρα στο μυαλό όπως το interesting, το witty, το funny και το suprising... Τα υπόλοιπα νομίζω πως είναι facade... Επιτυχημένη και καλοδουλεμένη για να σε κρατάει ασφαλή και απόμακρο από εκεί που πρέπει, αλλά καμιά φορά και από 'κει που δεν πρέπει...:-) 'Ετσι λέω εγώ... Βέβαια, ξανθιά είμαι μπορεί να κάνω και λάθος... Όμως έτσι νομίζω και έτσι πορεύομαι σε ότι σε αφορά... Φιλάκια πολλά...:-))

    ReplyDelete
  6. ...surprising... Αμάν πια... Έχω ξεχάσει και να γράφω...

    ReplyDelete
  7. στον έρωτα όλοι μοιάζουμε, μάλλον είναι από τις λίγες φορές που συμβαίνει αυτό. ωραίο ποστάκι αυτό ομολογώ. στο Zuma δεν έχω πάει.. επίσης αυτό το Balmain κάτι μού έκανε.. αχ.

    άντε καλό μας βράδυ.

    ReplyDelete
  8. Κοιτώντας γεμάτες sexy ζήλια το ερωτοχτυπημένο ζευγαράκι που σίγουρα πέρασε υπέροχα το υπόλοιπο βράδυ.Θα προτιμούσα να φόραγαν Lanvin και στα πόδια τους Νickolas Kirkwood δωδεκάποντα μασουλώντας χωρίς τύψεις ένα κομμάτι τηγανιτού soft cell crab ,αφήνοντας το lipstic τους στο χείλος ενός ποτηριού που λίγο πρίν είχε σχεδόν γεμίσει με ένα καλό gewurztraminer.Ωραία ιδέα για shooting μου έδωσες...

    ReplyDelete
  9. roadartist
    ο τιτλος ηταν εκει απο την αρχη, τωρα για μια αρα δεν ξερω :-)

    donnabella
    ισως να ναι κι ετσι απλα δε νομιζω οτι ανηκω σε καμμια απο τις δυο κατηγοριες...θα ηθελα, αλλα δεν

    palioskilo
    ο υποτιτλος δεν σβηνει...

    anonymous
    με τρομαζει απιστευτα το μελο

    ReplyDelete
  10. fevis
    με εκθετεις ανεπανορθωτα με αυτα που λες (ασε που με προβληματιζεις...) φιλια πολλα!

    ο μικρος ναυτιλος
    δικιο εχεις αγαπητε σε ολα απο τον ερωτα μεχρι τα Balmain :-)

    the wrong man
    wow!!! you really know your fashion!!! I'm dead impressed :-)))
    υ.γ.ωραιες εικονες φτιαχνεις...

    ReplyDelete
  11. τα απλά είναι και τα πιο συγκινητικά ίσως γιατί είναι και τα πιο αληθινά.

    ReplyDelete
  12. b|a|s|n\i/a
    πανω απ'ολα η αληθεια των συναισθηματων :-)

    ReplyDelete
  13. σε τρομαζει μεν το περιτριγυριζεις δε...

    ReplyDelete
  14. Και μόνο το ποστ...νομίζω αναιρεί από μόνο του τα επίθετα στον υπότιτλο του blog...εξάλλου ακολουθώντας τη ν Αριστοτελικλη μεσότητα...σαρκαστικοί και κυνικοί οφείλουμε να είμαστε...,σε αυτόν που πρέπει ,την ώρα που πρέπει ,στον τόπο που πρέπει,με τον τρόπο που πρέπει!
    Μπον νουί!

    ReplyDelete
  15. Anonymous
    Με κατηγορεις για μελο; Αυτο ειναι χτυπημα κατω απο τη ζωνη!!! :-Ρ

    Το Γλαυκ
    Αφου μου πετας στα μουτρα Αριστοτελη θα απαντησω με Jacques Derrida: To pretend, I actually do the thing: I have therefore only pretended to pretend. xx

    ReplyDelete
  16. ωραιο κλιπακι!και συγκινητικο! θα ταιριαζε και στο δικο σου μπλογκ :-)

    ReplyDelete
  17. http://theanimalblog.tumblr.com/post/352913127/inothernews-step-easy-being-green-marsh-frogs

    ReplyDelete